Zuidelijker kan niet - Reisverslag uit Tarifa, Spanje van Ton Hove - WaarBenJij.nu Zuidelijker kan niet - Reisverslag uit Tarifa, Spanje van Ton Hove - WaarBenJij.nu

Zuidelijker kan niet

Door: Ton van Hove

Blijf op de hoogte en volg Ton

12 April 2008 | Spanje, Tarifa

Een kort berichtje maar. Spanje raakt vol met de internetcafes, dus ik maak er maar even gebruik van. En als het lukt met nieuwe video en foto´s.

zaterdag 12 mei La Linea de la Concepción - Tarifa 46km

Om kwart over 9 wakker geworden. Ik kan niet zien wat voor weer het is. Een "goedenmorgen-sms" van Coby doet het altijd goed. Gauw ingepakt en naar buiten; prachtig weer, lucht helemaal blauw, ik begin me weer thuis te voelen.
Ontbijt buiten op een terras met uitzicht op Gibraltar. De rots blijft indrukwekkend, zo uit het niets oprijzend uit de zee.
De weg die ik had uitgestippeld blijkt niet te kunnen; er zit een rivier in de weg en die zijn niet droog op het ogenblik. Dus het wordt de vierbaansweg naar Algeciras. Ik vraag het 2 keer of het mag. No problema, er is gewoon geen andere weg. Maar prettig is anders. De kant van de weg is door alle regen ook niet echt schoon te noemen.
De Puerto del Bujeo (320m hoog, maar wel op zeeniveau begonnen) neem ik met gemak. Vervolgens een beetje dalen en de verloren hoogtemeters weer klimmen naar de Alto del Cabrito ( de hoogte van het geitje, hoe verzinnen ze het, 20m hoger). Ach het stelt allemaal niet zoveel voor.
Ik maak een bocht naar rechts, zie rechts van me tegen de berg een enorm windmolenpark, recht vóór me tussen 2 heuvels door de Atlantische Oceaan en links van me de Straat van Gibraltar met Afrika aan de overkant. Magnifiek!!
Ik daal verder af en kom in Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje en daarmee ook van mijn reis.
Ik ben er trots op dat deze pensionado het toch maar weer gefikst heeft en trakteer me daarom op een heerlijk terras met uitzicht op Afrika op een lekker stukje zwaardvis. Even later vertrekt de boot naar Tanger.
Hier in Tarifa is het weer volop zomer. De tent bevalt me zo goed dat ik er meteen een kamer neem.
In dit verloren uurtje werk ik het verslag bij. Ik hoop dat de foto´s en video (met hoofdrol voor mezelf!!)lukken.
Tot de volgende keer.

• 13 April 2008 - 10:06

Marianne:

Nou Ton, je hebt het weer gepresteerd! Helemaal in het zuidelijke puntje van Spanje aangekomen op de fiets.
    En wat fijn dat het mooie weer terug is, anders lijken mij de dagen erg lang te duren. Je hebt je ingesteld op een lekkere fietstocht en dan word je gedwongen wat te lezen op een terras terwijl de route 'van binnen' roept. Nee, dit is beter zo. Wat leuk die video met jouw gezonde vakantiegezicht!
    We kijken uit naar het volgende verslag en jij kijkt natuurlijk uit naar de komst van Coby.
    Je hebt inmiddels al gelezen dat we hier ook wat beter weer hebben. Het werd tijd!
    Ton, tot je volgende verslag en veel fietsplezier gewenst van ons2en.

• 13 April 2008 - 11:16

Wendy En Marten:

Ha Ton,
    Straks zien wij Parijs-Roubaix op de tv met waarschijnlijk niet zo een goed weer als jij daar in het zuidelijke puntje van Spanje hebt! Maar waar je ook bent, het is heerlijk om op de fiets te zitten. Het doet je goed want je ziet er goed uit: Lekker bruin en mooie, bijna, witte haren! Doen wat je het liefste doet, geeft je vleugels! En heerlijk als je met de mensen ook een gesprek kan voeren, dat maakt het minder eenzaam.
    Nou,nou, het geluid op de video lijkt op een rollende lawine die in alle hevigheid op je af kwam..., gelukkig was het de wind met een bijna te voelen zonnetje!
    Oompie, we fietsen in gedachten met je mee, heel veel plezier en tot de volgende rittenbrief!
    Wendy en Marten

• 13 April 2008 - 15:45

Linda En Robin:

Papa! Wat leuk je te zien op het filmpje! Je ziet er goed uit!! En gelukkig weer een lekker zonnetje...
    Geniet er maar van!
    Liefs Lin en Robin